Burgonyás lángos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál burgonya pehely

Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a burgonya pelyhet és a sót, majd összekeverem a kezemmel.
Az élesztőt és a cukrot 2dl langyos vízzel felfuttatom.
A lisztbe öntöm.
Majd dagasztáskor annyi langyos vizet adok még hozzá, amennyit felvesz és a tészta már elválik a kezemtől.
Miután megkelt olajos kézzel kb. 11-12 cipót szaggatok egy enyhén olajozott tálcára..
Ezután még kel egy kis ideig és forró olajba nyújtom.
Amennyiben nem szeretnénk azonnal elkészíteni az összest hűtőszekrényben másnapig eláll,így ha frissen szeretnénk készíteni egy alkalommal csak kiveszünk egy cipót a hűtőből és már süthetjük is.