Bundázott spagetti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- 30 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- vaj
- só
- 1 doboz kukorica
A mártáshoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsompüré
- só
- bors
- oregánó
- majoránna
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük, közben elkészítjük a mártást:
A hagymákat megpucoljuk, kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük egy kis vízzel (kb.1 dl), hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket. Készre pároljuk (15-20 perc), majd beleadagoljuk a paradicsompürét és összeforraljuk.
Egy mély tepsit kikenünk vajjal, majd a kifőtt tészta felét a tepsi aljára terítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a reszelt sajt felével, és a tejföllel. Csipet sóval és majoránnával ízesítjük és a felét a tésztára simítjuk.
Ráöntjük a mártást, megszórjuk a kukoricával, a maradék tésztával lefedjük, és bekenjük a maradék tojásos, sajtos, tejfölös öntettel.
Megszórjuk egy csipet szárított petrezselyemmel, majd a maradék sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.