Brownie recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g finomliszt
- 225 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cukor
Elkészítése:
Vajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni.
Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam.
Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül. Ezzel már csak kb 1 percig dolgoztatjuk, és kész!
20×30 centis sütőpapíros tepsibe öntjük. A sok tojástól magasabb lett, talán lehet kicsit nagyobban is sütni. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni.
Óvatosan megnyomkodva még puha alatta, kicsit folyós is, minta nem sült volna meg. Na akkor ki vele!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »