Brownie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g finomliszt
- 225 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cukor
Elkészítése:
Vajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni.
Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam.
Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül. Ezzel már csak kb 1 percig dolgoztatjuk, és kész!
20×30 centis sütőpapíros tepsibe öntjük. A sok tojástól magasabb lett, talán lehet kicsit nagyobban is sütni. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni.
Óvatosan megnyomkodva még puha alatta, kicsit folyós is, minta nem sült volna meg. Na akkor ki vele!