Brownie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 100 g finomliszt
  • 225 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 5 db tojás
  • 250 g cukor

Elkészítése:

Vajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni.

Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam.

Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül. Ezzel már csak kb 1 percig dolgoztatjuk, és kész!

20×30 centis sütőpapíros tepsibe öntjük. A sok tojástól magasabb lett, talán lehet kicsit nagyobban is sütni. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni.

Óvatosan megnyomkodva még puha alatta, kicsit folyós is, minta nem sült volna meg. Na akkor ki vele!