Brokkolikrémes tészta recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csokor brokkoli
- 10 dkg tészta
- 10 dkg mascarpone
- 1/2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 1 db zöldségleveskocka
- 1/2 citrom leve
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a visszamaradt szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy fazékba öntsünk vizet, majd adjuk hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, sót, és forraljuk fel. Amikor már forr, először tegyük bele a brokkoli feldarabolt szárrészét, majd főzzük félpuhára. Ezután adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki , és hideg vízzel öblítsük le.
A brokkoli rózsákból tegyünk félre néhány darabot. A többi brokkolihoz adjuk hozzá a mascarponét, a főzőtejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük.
A visszamaradt főzőlevet újra forraljuk fel, majd tegyük bele a tésztát, és főzzük ízlés szerint puhára. Ezután szűrjük és hideg vízzel öblítsük le, majd csepegtessük le.
Ezután a pépesített meleg brokkoliszószhoz keverjük hozzá a tésztát, majd a félretett brokkolit is óvatosan keverjük hozzá.
Az elkészült tésztát rögtön tálaljuk. Ízlés szerint frissen őrölhetünk rá borsot, és megcsepegtethetjük még citromlével is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »