Brokkolikrémes tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csokor brokkoli
  • 10 dkg tészta
  • 10 dkg mascarpone
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A brokkolit szedjük rózsáira, majd a visszamaradt szárrészt vékonyan pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy fazékba öntsünk vizet, majd adjuk hozzá az olajat, a zöldségleveskockát, sót, és forraljuk fel. Amikor már forr, először tegyük bele a brokkoli feldarabolt szárrészét, majd főzzük félpuhára. Ezután adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit, és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ekkor egy szűrőkanállal szedjük ki , és hideg vízzel öblítsük le.

A brokkoli rózsákból tegyünk félre néhány darabot. A többi brokkolihoz adjuk hozzá a mascarponét, a főzőtejszínt, a citromlevet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük.

A visszamaradt főzőlevet újra forraljuk fel, majd tegyük bele a tésztát, és főzzük ízlés szerint puhára. Ezután szűrjük és hideg vízzel öblítsük le, majd csepegtessük le.

Ezután a pépesített meleg brokkoliszószhoz keverjük hozzá a tésztát, majd a félretett brokkolit is óvatosan keverjük hozzá.

Az elkészült tésztát rögtön tálaljuk. Ízlés szerint frissen őrölhetünk rá borsot, és megcsepegtethetjük még citromlével is.