Briós recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sima liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- barna cukor
- mák
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 1 dl meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, 2 evőkanál cukrot, pici sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A kelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, megcsomózzuk, vagy csiga alakban feltekerjük. Hagyjuk pihenni 20 percet a papírral bélelt tepsin.
Megkenjük felvert tojássárgával, megszórjuk mákkal és barna cukorral, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=D6FlRZaS3PE
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »