Briós recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sima liszt
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 ek cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- barna cukor
- mák
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 1 dl meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, 2 evőkanál cukrot, pici sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A kelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, megcsomózzuk, vagy csiga alakban feltekerjük. Hagyjuk pihenni 20 percet a papírral bélelt tepsin.
Megkenjük felvert tojássárgával, megszórjuk mákkal és barna cukorral, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=D6FlRZaS3PE
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »