Bolognai spagetti füstölt sprotnival recept
Hozzávalók:
- 1 doboz füstölt sprotni konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- só
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 2 sárgarépa
- 0,5 zellergumó
- 1 kg darált sertéshús (dagadó, lapocka, comb)
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti (száraz)
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A sprotnin lévő olajat egy serpenyőbe öntjük. Rádobjuk az apróra kockázott vöröshagymát, és megdinszteljük. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük, és felöntjük a borral.
Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, és a fűszerekkel ízesítjük.
Reszeljük le a megtisztított zellert és sárgarépát, és ezt is tegyük a húshoz. Lefedve 15-20 percet pároljuk, ha szükséges, az elfőtt levet pótoljuk vízzel.
A sűrített paradicsommal elkeverjük, összeforraljuk, és a 2-3 darabokra vágott sprotnit hozzáadjuk.
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A tésztára halmozzuk a ragut, és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

