Bolognai spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
- 4 dl bolognai paradicsomszósz
- 50 dkg spagetti tészta
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és kb. 1 dl vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni. A megpuhult húst a paradicsomszósszal felöntjük, összeforraljuk.
A tésztát tányérra rendezzük, kanalazunk rá a paradicsomos húsból, megszórjuk sajttal.
A bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 157 kcal
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.