Bolognai spagetti recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
- 4 dl bolognai paradicsomszósz
- 50 dkg spagetti tészta
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és kb. 1 dl vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni. A megpuhult húst a paradicsomszósszal felöntjük, összeforraljuk.
A tésztát tányérra rendezzük, kanalazunk rá a paradicsomos húsból, megszórjuk sajttal.
A bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

