Bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet morzsolt oregánó
  • 1 csipet morzsolt bazsalikom
  • 4 dl bolognai paradicsomszósz
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és kb. 1 dl vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni. A megpuhult húst a paradicsomszósszal felöntjük, összeforraljuk.

A tésztát tányérra rendezzük, kanalazunk rá a paradicsomos húsból, megszórjuk sajttal.