Bolognai spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés darált hús
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 ujjnyi füstölt szalonna
- 1 kis fej fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- 500 g dobozos paradicsompüré
- 1 csomag spagetti tészta
- ízlés szerint ketchup
- 20-30 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Kockára vágom a füstölt szalonnát és megpirítom, majd a vöröshagymát apróra vágva hozzáadom, megfonnyasztom.
A darált húst hozzákeverem, sózom, borsozom, fokhagymát rányomom fokhagymanyomóval, majd jól összesütöm, de nem öntök hozzá vizet, enged annyi levet a hús.
Amikor majdnem készen van, akkor adom hozzá az oregánót és a bazsalikomot, összefőzöm egy picit és ráöntöm a paradicsompürét.
Kifőzöm a spagettit, rászedem a kész bolognait, majd trappista sajtot reszelek rá, a tetejére ketchupot rakok és díszíthető bazsalikomlevéllel.
Gyorsan elkészíthető és finom. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »