Bolognai spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg sertés darált hús
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 ujjnyi füstölt szalonna
- 1 kis fej fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- 500 g dobozos paradicsompüré
- 1 csomag spagetti tészta
- ízlés szerint ketchup
- 20-30 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Kockára vágom a füstölt szalonnát és megpirítom, majd a vöröshagymát apróra vágva hozzáadom, megfonnyasztom.
A darált húst hozzákeverem, sózom, borsozom, fokhagymát rányomom fokhagymanyomóval, majd jól összesütöm, de nem öntök hozzá vizet, enged annyi levet a hús.
Amikor majdnem készen van, akkor adom hozzá az oregánót és a bazsalikomot, összefőzöm egy picit és ráöntöm a paradicsompürét.
Kifőzöm a spagettit, rászedem a kész bolognait, majd trappista sajtot reszelek rá, a tetejére ketchupot rakok és díszíthető bazsalikomlevéllel.
Gyorsan elkészíthető és finom. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »