Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai rakott csusza recept

Bolognai rakott csusza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús
    • 3 dl paradicsomszósz
    • 2 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 kk bazsalikom
    • 1 csipet oregáno
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • kevés só
    • kevés frissen őrölt bors
    • kevés vaj a tál aljára
    • a tetejére 20 dkg reszelt sajt
    • 400 g csuszatészta

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk mindkét hagymát. Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka, de marha is) és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről, összekeverjük a zöldfűszerekkel.

    A tészta 1/3 részét a kivajazott, és kevés zsemlemorzsával megszórt sütőtál aljára sorakoztatjuk, és rátesszük a ragu felét. Erre kerül egy újabb tésztaréteg, amire ismét ragut teszünk. A tetejét beborítjuk újabb tésztaréteggel, és reszelt sajtot szórunk rá. Ha így készítjük az ételt, akkor az oldalánál óvatosan felöntjük 4 dl vízzel, majd alufóliával, vagy fedeles edény esetén annak a tetejével leborítjuk.

    Előmelegített sütőben (180 fok) végig fólia, vagy az edény teteje alatt készre sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni kicsit. Ha valaki nem biztos annyira magában, enyhén elő is főzheti a tésztát. Nem kell készre főzni, hiszen a raguval együtt a fólia alatt tovább készül az étel. Az előző esetben a tészta a tetején kicsit ropogós marad, és könnyebben, szebben, esztétikusabban tálalható.

    Tipp:

    Aki szereti a lasagne-t, annak ez is ízleni fog.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá