Bolognai pizza recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 ek olaj
- 3 dl víz
- csapott ek só
- fél ek cukor
A feltéthez:
- 1 üveg bolognai szósz
- pici cukor
- fél kg darált hús
- vöröshagyma
- oregánó
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítani, megkeleszteni kb. 1 órán át. Addig elkészítjük a feltétet.
Vöröshagymát olajon üvegesre pirítani, a darlálthúst fehérre lepirítani rajta. Ha kész a hús, fel kell önteni az üveges bolognai szósszal, kb. 1 dl vízzel, majd ízesíteni cukorral és oregánóval.
Ha megkelt a tészta, kézzel kell széthúzni a tepsiben, elősütni addig, amíg rózsaszínű lesz. Ezután kell ráönteni a feltétet, ráreszelni a sajtot és mehet vissza a sütőbe a sajt pirulásáig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

