Bolognai pizza recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 ek olaj
- 3 dl víz
- csapott ek só
- fél ek cukor
A feltéthez:
- 1 üveg bolognai szósz
- pici cukor
- fél kg darált hús
- vöröshagyma
- oregánó
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeállítani, megkeleszteni kb. 1 órán át. Addig elkészítjük a feltétet.
Vöröshagymát olajon üvegesre pirítani, a darlálthúst fehérre lepirítani rajta. Ha kész a hús, fel kell önteni az üveges bolognai szósszal, kb. 1 dl vízzel, majd ízesíteni cukorral és oregánóval.
Ha megkelt a tészta, kézzel kell széthúzni a tepsiben, elősütni addig, amíg rózsaszínű lesz. Ezután kell ráönteni a feltétet, ráreszelni a sajtot és mehet vissza a sütőbe a sajt pirulásáig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »