Bermuda háromszög recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1-2 csipet cukor
- 2-3 csipet só
- fél csomag friss élesztő (2,5 dkg)
Töltelék:
- 5 dkg vaj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1dl tej
- sonka,májkrém,felvágott vagy vagdalt
- só,bors,őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A tészta keltészta alaprecept. A langyos tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatom. A lisztbe sót keverünk és a tojás sárgájával meg a felfuttatott élesztővel összekeverjük.(Fehérjét félretesszük a tészta tetejét megkenni.) A vajat megolvasztjuk ne legyen forró és beledolgozzuk a tésztába így puhább lesz a tészta direkt utólag és nem egybe mindennel összekeverve.60 percig kelni hagyni.
Töltelék:
A vajon az apróra darabolt hagymát lepirítjuk üvegesre. 1 ek lisztet szórunk rá és kissé összepirítjuk, de nem barnára! Tejjel felengedjük -sűrű pép lesz belőle, mint a főzelék ez a besamelmártás csak hagyma nélkül. Jön az ízesítés apróra vágott sonkát,sót borsot és szerecsendiót teszünk a mártásba. Ha nincs otthon szerecsendió nem tragédia anélkül is finom lesz. (Sonka helyett lehet máj, májkrém, felvágott). A megkelt tésztát kinyújtjuk és 4 részre osztjuk téglalapokat kapunk, ezeket a téglalapokat félbevágjuk és háromszögek lesznek belőle.Megtöltjük a széleit megkenjük kissé felvert tojásfehérjével és félbehajtjuk. Széleit megnyomkodjuk kicsit tetejét is megkenjük a tojásfehérjével.2 00 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A már megsült háromszögeket fél órán belül a töltelék megpuhítja,nagyon finom. Nálunk még melegen elfogy mind.
Jó étvágyat!