Barackos sült tészta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rövid metélt tészta
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél l tejföl
- fél kg túró
- 25 dkg cukor
- 1 csomag mazsola
- 15 dkg margarin
- 1 citrom
- 1 őszibarack befőtt
Elkészítése:
A tésztát majdnem megfőzzük majd lecsepegtetjük. A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habossá keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a tejfölt és a túrót és a mazsolát, citrom reszelt héját és a citrom levét. Ezt is jól elkeverjük. A főtt tésztát hozzáadjuk és fakanállal beleforgatjuk. A tojások fehérjét 4 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd azt is beleforgatjuk a tésztába, de óvatosan, hogy a fehérje ne nagyon törjön össze. A tepsit kimargarinozzuk és zsemlemorzsával szórjuk be, majd beleöntjük a tésztát. A barackokat felszeleteljük és rápakoljuk a tetejére. 200 fokos sütőben 35- 40 percig sütjük. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
Sztori: Sült tésztát már többször készítettem, úgyhogy újítani szeretem volna picit rajta, akkor találtam ki, hogy mi lenne, ha barackkal megpakolnám a tetejét. Mit mondjak, bejött. Eszméletlen finom lett. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »