Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajor perec recept

Bajor perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rétesliszt
    • 25 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl meleg víz
    • 2 tk cukor
    • 3-4 dkg vaj

    A főzéshez:

    • 1 csomag szódabikarbóna

    Elkészítése: A liszteket egy nagyobb tálba öntöm. Közepére kis mélyedést készítek, ebbe teszem a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntök kb. 1 dl meleg vizet. Az élesztőnek nagyjából 10-15 perc kel míg rendesen felfut, ekkor adom hozzá a maradék meleg vizet, sót (2tk) és a vajat. Jól összegyúrom, majd letakarva 30 percig állni hagyom.

    Közben 1-1,5 liter vizet felforralok 2 tk sóval és a csomag szódabikarbónával. (nagyobb zacskót használtam). A tésztát 8 részre osztom, és mindegyikből 45-50 cm hosszú hurkákat sodrok. Ezeket egyesével perec formára alakítok. Itt kicsit össze fog ugrani a tészta, de nem baj.

    Ha már forr a víz a pereceket egyesével nagyjából fél-egy percig főzöm, majd leszűrve sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Ilyenkor érdemes még egyszer megsózni őket, lehetőleg nagyobb szemű sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig kell sütni, amíg szép barna nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá