Bajor perec recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl meleg víz
- 2 tk cukor
- 3-4 dkg vaj
- só
A főzéshez:
- 1 csomag szódabikarbóna
- só
Elkészítése: A liszteket egy nagyobb tálba öntöm. Közepére kis mélyedést készítek, ebbe teszem a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntök kb. 1 dl meleg vizet. Az élesztőnek nagyjából 10-15 perc kel míg rendesen felfut, ekkor adom hozzá a maradék meleg vizet, sót (2tk) és a vajat. Jól összegyúrom, majd letakarva 30 percig állni hagyom.
Közben 1-1,5 liter vizet felforralok 2 tk sóval és a csomag szódabikarbónával. (nagyobb zacskót használtam). A tésztát 8 részre osztom, és mindegyikből 45-50 cm hosszú hurkákat sodrok. Ezeket egyesével perec formára alakítok. Itt kicsit össze fog ugrani a tészta, de nem baj.
Ha már forr a víz a pereceket egyesével nagyjából fél-egy percig főzöm, majd leszűrve sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Ilyenkor érdemes még egyszer megsózni őket, lehetőleg nagyobb szemű sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig kell sütni, amíg szép barna nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »