Hozzávalók:
A főzéshez:
Elkészítése: A liszteket egy nagyobb tálba öntöm. Közepére kis mélyedést készítek, ebbe teszem a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Hozzáöntök kb. 1 dl meleg vizet. Az élesztőnek nagyjából 10-15 perc kel míg rendesen felfut, ekkor adom hozzá a maradék meleg vizet, sót (2tk) és a vajat. Jól összegyúrom, majd letakarva 30 percig állni hagyom.
Közben 1-1,5 liter vizet felforralok 2 tk sóval és a csomag szódabikarbónával. (nagyobb zacskót használtam). A tésztát 8 részre osztom, és mindegyikből 45-50 cm hosszú hurkákat sodrok. Ezeket egyesével perec formára alakítok. Itt kicsit össze fog ugrani a tészta, de nem baj.
Ha már forr a víz a pereceket egyesével nagyjából fél-egy percig főzöm, majd leszűrve sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Ilyenkor érdemes még egyszer megsózni őket, lehetőleg nagyobb szemű sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig kell sütni, amíg szép barna nem lesz.