Baconös-tejfölös penne rukkolával és túróval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg penne rigatoni
- 10 dkg darabolt bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 5 dkg tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- oregáno
- 2 szál rukkola
- 5 dkg tehéntúró
- 5 dkg pizzasajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
Közben a fokhagymát felaprítjuk, s a rukkolát felvágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a fokhagymát, s a rukkola szárait. A bacon felét félretesszük. A tejfölt hozzákeverjük a serpenyőben lévőkhöz. A sajtot lereszeljük.
A tésztát a szószhoz szedjük, fűszerezzük, összekeverjük.
Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, morzsolunk rá túrót, szórunk rá bacont, teszünk rá rukkola levelet, s megszórjuk sajttal.
Tipp:
Egy gyors olasz ízvilágú tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


