Baconös-tejfölös penne rukkolával és túróval recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg penne rigatoni
- 10 dkg darabolt bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 5 dkg tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- oregáno
- 2 szál rukkola
- 5 dkg tehéntúró
- 5 dkg pizzasajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
Közben a fokhagymát felaprítjuk, s a rukkolát felvágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a fokhagymát, s a rukkola szárait. A bacon felét félretesszük. A tejfölt hozzákeverjük a serpenyőben lévőkhöz. A sajtot lereszeljük.
A tésztát a szószhoz szedjük, fűszerezzük, összekeverjük.
Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, morzsolunk rá túrót, szórunk rá bacont, teszünk rá rukkola levelet, s megszórjuk sajttal.
Tipp:
Egy gyors olasz ízvilágú tészta.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.