Baconös-tejfölös penne rukkolával és túróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne rigatoni
  • 10 dkg darabolt bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 5 dkg tejföl
  • őrölt fekete bors
  • oregáno
  • 2 szál rukkola
  • 5 dkg tehéntúró
  • 5 dkg pizzasajt

Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

Közben a fokhagymát felaprítjuk, s a rukkolát felvágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a fokhagymát, s a rukkola szárait. A bacon felét félretesszük. A tejfölt hozzákeverjük a serpenyőben lévőkhöz. A sajtot lereszeljük.

A tésztát a szószhoz szedjük, fűszerezzük, összekeverjük.

Tálaláskor szedünk a tányérra tésztát, morzsolunk rá túrót, szórunk rá bacont, teszünk rá rukkola levelet, s megszórjuk sajttal.

Tipp:

Egy gyors olasz ízvilágú tészta.