Baconos pizzás csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 80 dkg liszt
- 3 dl tej + 1 dl (langyos)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- só (ízlés szerint)
- 4 dkg élesztő
- 1-2 csipet cukor
Töltelék:
- étolaj (kenéshez)
- pizzakrém
- oreganó
- kb. 15 dkg sajt (trapista, gouda … stb.)
- kukoricakonzerv
- 25 dkg bacon (kockázott)
Tetejére:
- kb. 10 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba beleöntjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az 1 dl langyos tejet, szórunk a tejbe 1-2 csipet cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tejben az élesztőt az ujjunkkal jól összekeverjük, és a “fészek” széléről egy kevés lisztet szórunk az élesztős tejbe, majd megint az ujjunkkal jól összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 3-5 percet várunk, míg felfut a kovászunk.
Ha felfutott a kovászunk, beletesszük a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, és beleöntjük a 3 dl langyos tejet. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.
Mikor megkelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen finoman átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük étolajjal, majd egyenletesen rákenjük pizzakrémet. A pizzakrémet megszórjuk oreganóval, majd megszórjuk reszelt sajttal. Utána mehet rá a felkockázott bacon, végül pedig a kukorica.
Szorosan feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne érjenek össze. Megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »