Az első fonott kalácsom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 1 ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tejet meglangyosítjuk,kevés cukrot teszünk bele,és felfuttatjuk benne az élesztőt,majd a többi hozzávalóval összekeverjük,hogy lágy tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kelesztjük 15 percig.Utána 6 észre osztjuk,de ebből 2 adagba belekeverjük a kakaóport.
Utána kígyóformákat sodrunk belőle,és 2 fehér,meg 1 kakaós kígyó darabot összefonunk.Ugyanezt megismételjük még egyszer (mert két kaklácsunk lesz).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert tojással,majd még 10 percig kelesztjük.Végül előmelegített sütöben 190 fokon megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »