Az első fonott kalácsom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 1 ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tejet meglangyosítjuk,kevés cukrot teszünk bele,és felfuttatjuk benne az élesztőt,majd a többi hozzávalóval összekeverjük,hogy lágy tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kelesztjük 15 percig.Utána 6 észre osztjuk,de ebből 2 adagba belekeverjük a kakaóport.
Utána kígyóformákat sodrunk belőle,és 2 fehér,meg 1 kakaós kígyó darabot összefonunk.Ugyanezt megismételjük még egyszer (mert két kaklácsunk lesz).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert tojással,majd még 10 percig kelesztjük.Végül előmelegített sütöben 190 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

