Az első fonott kalácsom recept
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 1 ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tejet meglangyosítjuk,kevés cukrot teszünk bele,és felfuttatjuk benne az élesztőt,majd a többi hozzávalóval összekeverjük,hogy lágy tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kelesztjük 15 percig.Utána 6 észre osztjuk,de ebből 2 adagba belekeverjük a kakaóport.
Utána kígyóformákat sodrunk belőle,és 2 fehér,meg 1 kakaós kígyó darabot összefonunk.Ugyanezt megismételjük még egyszer (mert két kaklácsunk lesz).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert tojással,majd még 10 percig kelesztjük.Végül előmelegített sütöben 190 fokon megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »