Aranygaluska – vaniliasodóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,2 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja
Vaníliasodóhoz:
- 3,5 dl tej
- 1 vaniliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dkg kristálycukor2 dkg liszt
- rum
Szóráshoz:
- 10 dkg darált dió
- 9 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez:
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A tészta összetevőit összekeverjük (az élesztőt csak belemorzsoljuk), sima tésztává gyúrjuk. 30 percig pihentetjük.
Összeállítjuk a szóráshoz a diós cukros keveréket.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és egy formába (torta, vagy tepsi is lehet) szorosan egymás mellé fektetjük őket. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros diót,ismét meglocsoljuk a margarinnal majd ismét fél óráig pihentetjük. Ha ez letelt, 200 fokos sütőbe kisütjük.
A sodóhoz valókat csomó mentesen kikeverjük, majd kis lángon felforraljuk. A végén tesszük bele a rumot.
Az elkészült tésztánkat kivesszük a sütőből, eltördeljük és a sodóval leöntve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »