Aranygaluska – vaniliasodóval recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,2 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja
Vaníliasodóhoz:
- 3,5 dl tej
- 1 vaniliás cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dkg kristálycukor2 dkg liszt
- rum
Szóráshoz:
- 10 dkg darált dió
- 9 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez:
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A tészta összetevőit összekeverjük (az élesztőt csak belemorzsoljuk), sima tésztává gyúrjuk. 30 percig pihentetjük.
Összeállítjuk a szóráshoz a diós cukros keveréket.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és egy formába (torta, vagy tepsi is lehet) szorosan egymás mellé fektetjük őket. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros diót,ismét meglocsoljuk a margarinnal majd ismét fél óráig pihentetjük. Ha ez letelt, 200 fokos sütőbe kisütjük.
A sodóhoz valókat csomó mentesen kikeverjük, majd kis lángon felforraljuk. A végén tesszük bele a rumot.
Az elkészült tésztánkat kivesszük a sütőből, eltördeljük és a sodóval leöntve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.