Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska – vaniliasodóval recept

Aranygaluska – vaniliasodóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2,5 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 2,5 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,2 dl tej
    • 1 db citrom reszelt héja

    Vaníliasodóhoz:

    • 3,5 dl tej
    • 1 vaniliás cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dkg kristálycukor2 dkg liszt
    • rum

    Szóráshoz:

    • 10 dkg darált dió
    • 9 dkg kristálycukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Kenéshez:

    • 10 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A tészta összetevőit összekeverjük (az élesztőt csak belemorzsoljuk), sima tésztává gyúrjuk. 30 percig pihentetjük.
    Összeállítjuk a szóráshoz a diós cukros keveréket.

    Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és egy formába (torta, vagy tepsi is lehet) szorosan egymás mellé fektetjük őket. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros diót,ismét meglocsoljuk a margarinnal majd ismét fél óráig pihentetjük. Ha ez letelt, 200 fokos sütőbe kisütjük.

    A sodóhoz valókat csomó mentesen kikeverjük, majd kis lángon felforraljuk. A végén tesszük bele a rumot.
    Az elkészült tésztánkat kivesszük a sütőből, eltördeljük és a sodóval leöntve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá