Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranydukátos bukta recept

Aranydukátos bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g liszt
    • 300 ml tej
    • 20 g élesztő
    • 50 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 100 ml olaj

    Öntet

    • 800 ml tej
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 50 ml rum

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük. A sütőlapot kikenjük olajjal.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük majd 8 egyforma részre vágjuk.

    Mindegyik részt kisodorjuk hosszú hengerré és kevés olajjal megkenjük, majd a sütőlapra egymás mellé rakjuk.

    Egy kés vagy fakanál segítségével egyforma buktákra vágjuk a kisodrott tésztacsíkokat és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Az öntet készítése:

    Fél liter tejet felteszünk forrni. A többi tejben elkeverjük a cukrokat és a vaníliás pudingport majd a forró tejhez öntjük. Hozzáadjuk a rumot és addig főzzük, míg megsűrűsödik.

    A kész buktákat vaníliás öntettel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá