Aranydukátos bukta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aranydukátos bukta

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 300 ml tej
  • 20 g élesztő
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 100 ml olaj

Öntet

  • 800 ml tej
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 ml rum

Elkészítése:

A tészta készítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük. A sütőlapot kikenjük olajjal.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük majd 8 egyforma részre vágjuk.

Mindegyik részt kisodorjuk hosszú hengerré és kevés olajjal megkenjük, majd a sütőlapra egymás mellé rakjuk.

Egy kés vagy fakanál segítségével egyforma buktákra vágjuk a kisodrott tésztacsíkokat és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az öntet készítése:

Fél liter tejet felteszünk forrni. A többi tejben elkeverjük a cukrokat és a vaníliás pudingport majd a forró tejhez öntjük. Hozzáadjuk a rumot és addig főzzük, míg megsűrűsödik.

A kész buktákat vaníliás öntettel kínáljuk.