Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos pizza (nem csak) kemencében recept

Ananászos pizza (nem csak) kemencében
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1,5 dkg élesztő
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál só
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1 dl tej
    • 0,5 dl víz
    • 0,1 dl olívaolaj

    Paradicsom szósz:

    • 1 dl paradicsompüré
    • csipet bazsalikom
    • csipet kakukkfű
    • csipet oregánó
    • 1 mk ételízesítő
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 mk cukor

    Feltét:

    • 5 dkg sonka
    • 5 dkg ananász
    • 3 ek csemegekukorica
    • 5 dkg sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.

    A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.

    A tésztát kb 30-35 cm átmérőre nyújtom, húzom, megkenem az ízesített paradicsommal és ráhalmozom a feldarabolt sonka szeleteket, az ananász darabokat és a kukoricát. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.

    Ha a kemence megfelelő hőfokú (350 °C) 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és idő, kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.

    A pizza megsüthető sütőben is a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá