Ananászos pizza (nem csak) kemencében recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dkg élesztő
- 25 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 0,1 dl olívaolaj
Paradicsom szósz:
- 1 dl paradicsompüré
- csipet bazsalikom
- csipet kakukkfű
- csipet oregánó
- 1 mk ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk cukor
Feltét:
- 5 dkg sonka
- 5 dkg ananász
- 3 ek csemegekukorica
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb 30-35 cm átmérőre nyújtom, húzom, megkenem az ízesített paradicsommal és ráhalmozom a feldarabolt sonka szeleteket, az ananász darabokat és a kukoricát. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350 °C) 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és idő, kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
A pizza megsüthető sütőben is a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.