Ananászos pizza (nem csak) kemencében

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1,5 dkg élesztő
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 0,1 dl olívaolaj

Paradicsom szósz:

  • 1 dl paradicsompüré
  • csipet bazsalikom
  • csipet kakukkfű
  • csipet oregánó
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk cukor

Feltét:

  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg ananász
  • 3 ek csemegekukorica
  • 5 dkg sajt

Elkészítése:

Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.

A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.

A tésztát kb 30-35 cm átmérőre nyújtom, húzom, megkenem az ízesített paradicsommal és ráhalmozom a feldarabolt sonka szeleteket, az ananász darabokat és a kukoricát. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.

Ha a kemence megfelelő hőfokú (350 °C) 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és idő, kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.

A pizza megsüthető sütőben is a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.