Hozzávalók:
Tészta:
Paradicsom szósz:
Feltét:
Elkészítése:
Az élesztőt, tejet 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb 30-35 cm átmérőre nyújtom, húzom, megkenem az ízesített paradicsommal és ráhalmozom a feldarabolt sonka szeleteket, az ananász darabokat és a kukoricát. Ha szükséges elrendezem ezeket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350 °C) 3 perc alatt készre sütöm. A sütési hőfok és idő, kemencénként változhat, mivel minden kemence más, tehát ezeket egyénileg kell kitapasztalni.
A pizza megsüthető sütőben is a legmagasabb fokozaton, persze a sütési idő kicsit növekszik.