Almás tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj (én margarint használtam)
- 2 dl tej (én szójatejet használtam)
- 15 dkg finomliszt
- 1 tk citromhéj
- 1 késhegynyi só
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő (vaníliás élesztő)
- 4 közepes alma
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tojásokat és a cukrot, jó habosra kavarjuk, beleöntjük a megolvasztott vajat, a csipetnyi sót és a citromhéjat.
A megszitált lisztet és élesztőt beledolgozzuk, majd a tejet is adagolva addig, amíg egy folyékony masszát kapunk.
Az almákat meghámozzuk, és félhold alakúra felszeleteljük, megszórjuk a citrom levével azért, hogy az almák ne barnuljanak meg.
Előkészítjük a tortaformát sütőpapírral, megvizezzük, és kirázzuk a vizet, így jobban lehet odaragasztani az oldalakhoz. Beleöntjük a masszát, és a tetejére elkezdjük kör alakúra rakosgatni, az első sort belenyomkodjuk, és újra elkezdjük a köralakot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »