Almás tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj (én margarint használtam)
- 2 dl tej (én szójatejet használtam)
- 15 dkg finomliszt
- 1 tk citromhéj
- 1 késhegynyi só
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő (vaníliás élesztő)
- 4 közepes alma
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tojásokat és a cukrot, jó habosra kavarjuk, beleöntjük a megolvasztott vajat, a csipetnyi sót és a citromhéjat.
A megszitált lisztet és élesztőt beledolgozzuk, majd a tejet is adagolva addig, amíg egy folyékony masszát kapunk.
Az almákat meghámozzuk, és félhold alakúra felszeleteljük, megszórjuk a citrom levével azért, hogy az almák ne barnuljanak meg.
Előkészítjük a tortaformát sütőpapírral, megvizezzük, és kirázzuk a vizet, így jobban lehet odaragasztani az oldalakhoz. Beleöntjük a masszát, és a tetejére elkezdjük kör alakúra rakosgatni, az első sort belenyomkodjuk, és újra elkezdjük a köralakot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »