Almás tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg vaj (én margarint használtam)
- 2 dl tej (én szójatejet használtam)
- 15 dkg finomliszt
- 1 tk citromhéj
- 1 késhegynyi só
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő (vaníliás élesztő)
- 4 közepes alma
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tojásokat és a cukrot, jó habosra kavarjuk, beleöntjük a megolvasztott vajat, a csipetnyi sót és a citromhéjat.
A megszitált lisztet és élesztőt beledolgozzuk, majd a tejet is adagolva addig, amíg egy folyékony masszát kapunk.
Az almákat meghámozzuk, és félhold alakúra felszeleteljük, megszórjuk a citrom levével azért, hogy az almák ne barnuljanak meg.
Előkészítjük a tortaformát sütőpapírral, megvizezzük, és kirázzuk a vizet, így jobban lehet odaragasztani az oldalakhoz. Beleöntjük a masszát, és a tetejére elkezdjük kör alakúra rakosgatni, az első sort belenyomkodjuk, és újra elkezdjük a köralakot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

