Áfonyás, mákos metélt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg széles metélt
- 5 dkg darált mák
- 12 dkg kék áfonya
- 2 ek cukor
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt hája
- 1/2 citrom leve
- 1 kk őrölt csillagánizs
- 1 ek rum
- 2 ek olvasztott vaj
- kevés só
Elkészítése:
Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Olvasztott vajra kiszedjük és megrázogatjuk, melegen tartjuk a tálalásig.
Az áfonyát mosás után a cukorral, a citrom héjjal, a fűszerekkel, rummal megfőzzük, akár a lekvárnak valónak, vagyis gyümölcsragut készítünk.
A darált mákot a porcukorral összekeverjük és a tésztára teszünk belőle, majd a tetejére szedünk az áfonyás raguból.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »