15 perces fánk recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár natúr joghurt
- csipet só
Elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk (min. 5 cm magasan álljon az edényben, hogy a fánkok szépen meg tudjanak sülni).
Evőkanállal (kb. fél evőkanálnyi nyers tészta) a forró olajba szaggatjuk a tésztát (2-3 fánk után lehet hideg olajba mártani a kanalat, hogy ne ragadjon a tészta).
Mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc), és papírtörlővel letakart tányérra szedjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás, vagy fahéjas cukorral, és lekvárba mártogatjuk.
Tipp:
Ebből az adagból kb. 20-25 fánkocska készíthető.
A joghurtot én már tejföllel is helyettesítettem, úgy is egész jó volt.
Lekvárnak én az igazi, házi baracklekvárt ajánlom.
Laktató és tényleg a valódi fánkra emlékeztet az íze, de vigyázat, hamar elfogy… :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »