15 perces fánk recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1 pohár natúr joghurt
- csipet só
Elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk (min. 5 cm magasan álljon az edényben, hogy a fánkok szépen meg tudjanak sülni).
Evőkanállal (kb. fél evőkanálnyi nyers tészta) a forró olajba szaggatjuk a tésztát (2-3 fánk után lehet hideg olajba mártani a kanalat, hogy ne ragadjon a tészta).
Mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc), és papírtörlővel letakart tányérra szedjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás, vagy fahéjas cukorral, és lekvárba mártogatjuk.
Tipp:
Ebből az adagból kb. 20-25 fánkocska készíthető.
A joghurtot én már tejföllel is helyettesítettem, úgy is egész jó volt.
Lekvárnak én az igazi, házi baracklekvárt ajánlom.
Laktató és tényleg a valódi fánkra emlékeztet az íze, de vigyázat, hamar elfogy… :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

