15 perces fánk recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár natúr joghurt
- csipet só
Elkészítése:
Az alapanyagokat összekeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk (min. 5 cm magasan álljon az edényben, hogy a fánkok szépen meg tudjanak sülni).
Evőkanállal (kb. fél evőkanálnyi nyers tészta) a forró olajba szaggatjuk a tésztát (2-3 fánk után lehet hideg olajba mártani a kanalat, hogy ne ragadjon a tészta).
Mindkét oldalát aranybarnára sütjük (kb. 2-3 perc), és papírtörlővel letakart tányérra szedjük.
Még forrón megszórjuk vaníliás, vagy fahéjas cukorral, és lekvárba mártogatjuk.
Tipp:
Ebből az adagból kb. 20-25 fánkocska készíthető.
A joghurtot én már tejföllel is helyettesítettem, úgy is egész jó volt.
Lekvárnak én az igazi, házi baracklekvárt ajánlom.
Laktató és tényleg a valódi fánkra emlékeztet az íze, de vigyázat, hamar elfogy… :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »