Zöldséges csípős csirkemellcsíkok pirított kenyérrel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 2 csipet szárított petrezselyem
- 1 tk erős paprikakrém
- 6 kisebb szelet (kornspitz) kenyér
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 mandarin leve
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és szárított petrezselyemmel megszórjuk.
A kaliforniai paprikát felkockázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a paprikát és elkezdjük sütni. Közben felkarikázzuk a póréhagymát, és azt is rádobjuk a paprikára. Mehet hozzá a hús is, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és belefacsarjuk a mandarin levét.
Ha megsült a csirke, hozzákeverjük a paprikakrémet, és tálra szedjük.
Abban a serpenyőben, amiben a hús is készült megpirítjuk a kenyér szeleteket, és a húst ezzel kínáljuk.
Tipp:
Aki a nagyon csípőset szereti, a kaliforniai paprika mellé tehet karikákra vágott csilipaprikát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »