Zöldségágyon sült csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell
- 4-5 db krumpli
- 2 db alma
- 2 db sárgarépa
- fűszerek: só,bors,őrölt kömény
- zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna
- 2 tk mustár
- 2+1 ek olívaolaj
- 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé
Elkészítése:
Megmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük.
Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Beleforgatjuk a combokat.
Frissen tartó fóliával letakarjuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Nálam egy éjszaka volt a pácban.
Másnap megpucoljuk a zöldségeket, az almát héjastól cikkekre vágjuk.
Kiolajazzuk a tepsit,belerakjuk a krumpli és a sárgarépa darabokat, sózzuk, meghintjük őrölt köménnyel.
Elővesszük a csirkét, sózzuk, meghintjük majoránnával(nekem volt zöld majoránnám,de ha ez nincs akkor szárazzal), a combok közé rakunk egy-egy szál kakukkfüvet, köré rakjuk az almát.
Ráöntünk egy dl csirkehúslevest és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Közben meglocsoljuk, ha szükség még öntünk rá húslevest,vagy vizet.
Kb. 50 perc múlva levesszük a perc múlva levesszük a fóliát és rápirítunk a csirkére. Amikor az egyik oldala megpirult fordítsuk meg.
A zöldségkörettel kínáljuk. Hidegen is nagyon finom,ízletes a csirkecomb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Tipp:- a csirke bőrét lehúzhatjuk a sütés előtt, azzal csökken a kalória tartalom.
– zöld fűszerek változtathatóak.
Nagy előnye, hogy együtt sül a köret a csirkével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »