Zöldségágyon sült csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell
- 4-5 db krumpli
- 2 db alma
- 2 db sárgarépa
- fűszerek: só,bors,őrölt kömény
- zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna
- 2 tk mustár
- 2+1 ek olívaolaj
- 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé
Elkészítése:
Megmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük.
Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Beleforgatjuk a combokat.
Frissen tartó fóliával letakarjuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Nálam egy éjszaka volt a pácban.
Másnap megpucoljuk a zöldségeket, az almát héjastól cikkekre vágjuk.
Kiolajazzuk a tepsit,belerakjuk a krumpli és a sárgarépa darabokat, sózzuk, meghintjük őrölt köménnyel.
Elővesszük a csirkét, sózzuk, meghintjük majoránnával(nekem volt zöld majoránnám,de ha ez nincs akkor szárazzal), a combok közé rakunk egy-egy szál kakukkfüvet, köré rakjuk az almát.
Ráöntünk egy dl csirkehúslevest és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Közben meglocsoljuk, ha szükség még öntünk rá húslevest,vagy vizet.
Kb. 50 perc múlva levesszük a perc múlva levesszük a fóliát és rápirítunk a csirkére. Amikor az egyik oldala megpirult fordítsuk meg.
A zöldségkörettel kínáljuk. Hidegen is nagyon finom,ízletes a csirkecomb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Tipp:- a csirke bőrét lehúzhatjuk a sütés előtt, azzal csökken a kalória tartalom.
– zöld fűszerek változtathatóak.
Nagy előnye, hogy együtt sül a köret a csirkével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »