Hozzávalók:
Elkészítése:
Megmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük.
Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Beleforgatjuk a combokat.
Frissen tartó fóliával letakarjuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Nálam egy éjszaka volt a pácban.
Másnap megpucoljuk a zöldségeket, az almát héjastól cikkekre vágjuk.
Kiolajazzuk a tepsit,belerakjuk a krumpli és a sárgarépa darabokat, sózzuk, meghintjük őrölt köménnyel.
Elővesszük a csirkét, sózzuk, meghintjük majoránnával(nekem volt zöld majoránnám,de ha ez nincs akkor szárazzal), a combok közé rakunk egy-egy szál kakukkfüvet, köré rakjuk az almát.
Ráöntünk egy dl csirkehúslevest és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Közben meglocsoljuk, ha szükség még öntünk rá húslevest,vagy vizet.
Kb. 50 perc múlva levesszük a perc múlva levesszük a fóliát és rápirítunk a csirkére. Amikor az egyik oldala megpirult fordítsuk meg.
A zöldségkörettel kínáljuk. Hidegen is nagyon finom,ízletes a csirkecomb.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:- a csirke bőrét lehúzhatjuk a sütés előtt, azzal csökken a kalória tartalom.
– zöld fűszerek változtathatóak.
Nagy előnye, hogy együtt sül a köret a csirkével.