Zöldfűszeres-vajas csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 főre:
- 2 egész csirkemellfilé
- só, bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 evőkanál aprított petrezselyem, snidling és bazsalikom
Elkészítése:
A csirkemelleket vágjuk félbe úgy, hogy négy szép darabot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajon fedő alatt süssük szép pirosra, majd hagyjuk őket kicsit kihűlni.
Közben a szobahőmérsékletű vajat alaposan keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és az aprított zöldfűszerekkel.
Mindegyik csirkemellet vágjuk be átlósan három helyen úgy, hogy ne vágjuk át a húst, de belenyomkodhassuk a résbe a fűszeres vajat.
Tegyük a csirkemelleket tepsibe, toljuk forró sütőbe 10 percre, hogy a fűszeres vaj átjárja a húst. Mi párolt zöldséggel ettük, de krumplipüré vagy sült burgonya is tökéletes.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.