Zöldfűszeres csirkemell kukoricás rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- pici ételízesítő
- kevés olaj
- 2 csupor rizs
- fél zöldpaprika
- 1 doboz csemegekukorica
A fűszervajhoz:
- 25 dkg vaj
- kakukkfű
- rozmazing
- bazsalikom
- petrezselyem
- pici só
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük.
A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöldfűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, majd a csirkemelleket egymás mellé fektetjük. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vízzel felöntjük, majd enyhén megsózzuk és az elkészített fűszervajjal megkenjük. A tepsit lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben 12-20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 10 percig sütjük.
A rizst megmossuk, kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt készre pároljuk. Hozzákavarjuk a lecsepegtetett kukoricát, majd melegen a zöldfűszeres csirkemellel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »