Zöldfűszeres csirkemell kukoricás rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • pici ételízesítő
  • kevés olaj
  • 2 csupor rizs
  • fél zöldpaprika
  • 1 doboz csemegekukorica

A fűszervajhoz:

  • 25 dkg vaj
  • kakukkfű
  • rozmazing
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • pici só
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük.

A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöldfűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, majd a csirkemelleket egymás mellé fektetjük. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vízzel felöntjük, majd enyhén megsózzuk és az elkészített fűszervajjal megkenjük. A tepsit lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben 12-20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 10 percig sütjük.

A rizst megmossuk, kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt készre pároljuk. Hozzákavarjuk a lecsepegtetett kukoricát, majd melegen a zöldfűszeres csirkemellel tálaljuk.