Hozzávalók:
A fűszervajhoz:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vékonyra szeleteljük.
A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöldfűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Egy tepsi alját megszórjuk ételízesítővel, majd a csirkemelleket egymás mellé fektetjük. Kevés olajjal meglocsoljuk, pici vízzel felöntjük, majd enyhén megsózzuk és az elkészített fűszervajjal megkenjük. A tepsit lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben 12-20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 10 percig sütjük.
A rizst megmossuk, kevés olajon lepirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a zöldpaprikát és fedő alatt készre pároljuk. Hozzákavarjuk a lecsepegtetett kukoricát, majd melegen a zöldfűszeres csirkemellel tálaljuk.