Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós, tejszínes csirkecombok pennével recept

Zöldborsós, tejszínes csirkecombok pennével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 kg csirkecomb(bőr nélkül)
    • 20 dkg zsenge zöldborsó(mirelitet használtam)
    • 2 ek olaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • frissen reszelt szerecsendió (1 kk)
    • só, fehér bors
    • 3 dl alaplé
    • 1 tk étkezési keményítő

    Körethez:

    • 50 dkg penne tészta
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A csirke combokról a bőrt eltávolítjuk, alaposan megmossuk, és a csont mellet mindkét oldalt bevagdaljuk.

    Felhevített olajon a vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk, rátesszük a combokat. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk és hozzá adagoljuk a mirelit borsót. Felöntjük alaplével és fűszerezzük ízlésünk szerint.

    Tésztánkat lobogó sós vízben 1 ek olaj társaságában az előírt ideig kifőzzük. Ügyeljünk rá hogy ne puhuljon meg túlságosan, mert a borsós ragunak nem lesz hová tapadnia!

    Amikor a húsok már jól átpuhultak, tejszínbe belekeverjük az étkezési keményítőt, ezzel sűrítjük a borsós szaftunkat.Pár percig forraljuk és elkészült laktató könnyed ételünk :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá