Zöldborsós, tejszínes csirkecombok pennével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkecomb(bőr nélkül)
- 20 dkg zsenge zöldborsó(mirelitet használtam)
- 2 ek olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen reszelt szerecsendió (1 kk)
- só, fehér bors
- 3 dl alaplé
- 1 tk étkezési keményítő
Körethez:
- 50 dkg penne tészta
- 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A csirke combokról a bőrt eltávolítjuk, alaposan megmossuk, és a csont mellet mindkét oldalt bevagdaljuk.
Felhevített olajon a vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk, rátesszük a combokat. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk és hozzá adagoljuk a mirelit borsót. Felöntjük alaplével és fűszerezzük ízlésünk szerint.
Tésztánkat lobogó sós vízben 1 ek olaj társaságában az előírt ideig kifőzzük. Ügyeljünk rá hogy ne puhuljon meg túlságosan, mert a borsós ragunak nem lesz hová tapadnia!
Amikor a húsok már jól átpuhultak, tejszínbe belekeverjük az étkezési keményítőt, ezzel sűrítjük a borsós szaftunkat.Pár percig forraljuk és elkészült laktató könnyed ételünk :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »