Zöldborsós, tejszínes csirkecombok pennével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkecomb(bőr nélkül)
- 20 dkg zsenge zöldborsó(mirelitet használtam)
- 2 ek olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen reszelt szerecsendió (1 kk)
- só, fehér bors
- 3 dl alaplé
- 1 tk étkezési keményítő
Körethez:
- 50 dkg penne tészta
- 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A csirke combokról a bőrt eltávolítjuk, alaposan megmossuk, és a csont mellet mindkét oldalt bevagdaljuk.
Felhevített olajon a vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk, rátesszük a combokat. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk és hozzá adagoljuk a mirelit borsót. Felöntjük alaplével és fűszerezzük ízlésünk szerint.
Tésztánkat lobogó sós vízben 1 ek olaj társaságában az előírt ideig kifőzzük. Ügyeljünk rá hogy ne puhuljon meg túlságosan, mert a borsós ragunak nem lesz hová tapadnia!
Amikor a húsok már jól átpuhultak, tejszínbe belekeverjük az étkezési keményítőt, ezzel sűrítjük a borsós szaftunkat.Pár percig forraljuk és elkészült laktató könnyed ételünk :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »