Zöldborsós, tejszínes csirkecombok pennével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkecomb(bőr nélkül)
  • 20 dkg zsenge zöldborsó(mirelitet használtam)
  • 2 ek olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen reszelt szerecsendió (1 kk)
  • só, fehér bors
  • 3 dl alaplé
  • 1 tk étkezési keményítő

Körethez:

  • 50 dkg penne tészta
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A csirke combokról a bőrt eltávolítjuk, alaposan megmossuk, és a csont mellet mindkét oldalt bevagdaljuk.

Felhevített olajon a vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk, rátesszük a combokat. Mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk és hozzá adagoljuk a mirelit borsót. Felöntjük alaplével és fűszerezzük ízlésünk szerint.

Tésztánkat lobogó sós vízben 1 ek olaj társaságában az előírt ideig kifőzzük. Ügyeljünk rá hogy ne puhuljon meg túlságosan, mert a borsós ragunak nem lesz hová tapadnia!

Amikor a húsok már jól átpuhultak, tejszínbe belekeverjük az étkezési keményítőt, ezzel sűrítjük a borsós szaftunkat.Pár percig forraljuk és elkészült laktató könnyed ételünk :)