Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos pulykaragu recept

Zöldbabos pulykaragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykahús
    • 15-20 dkg zöldbab (fagyasztott)
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1 tubus natúr sajtkrém
    • őrölt bors
    • olaj
    • apróra vágott petrezselyemzöld vagy zöldfűszer keverék

    Elkészítése:

    A pulykahúst (én felső comb filét vettem) csíkokra vágjuk.

    A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd olajra téve megdinszteljük. Ha a hagyma már aranysárga, akkor rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor már van egy jó kérge, tehát bezáródtak a hús rostjai, akkor megszórjuk ízlés szerint sóval és őrölt borssal.

    A zöldbabot hozzátesszük, majd lefedjük és puhára pároljuk.

    Míg fő, addig a tubusos sajtkrémet egy tálba nyomjuk, hozzátesszük a tejfölt, egy-két kanál vizet és kikavarjuk. Amikor a hús és a zöldbab már puha, akkor a fedőt levesszük róla, zsírjára sütjük, majd rákanalazzuk a mártást, és pár perc alatt összefőzzük az ízeket.

    Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá