Zöldbabos pulykaragu recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykahús
- 15-20 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 tubus natúr sajtkrém
- só
- őrölt bors
- olaj
- apróra vágott petrezselyemzöld vagy zöldfűszer keverék
Elkészítése:
A pulykahúst (én felső comb filét vettem) csíkokra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd olajra téve megdinszteljük. Ha a hagyma már aranysárga, akkor rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor már van egy jó kérge, tehát bezáródtak a hús rostjai, akkor megszórjuk ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
A zöldbabot hozzátesszük, majd lefedjük és puhára pároljuk.
Míg fő, addig a tubusos sajtkrémet egy tálba nyomjuk, hozzátesszük a tejfölt, egy-két kanál vizet és kikavarjuk. Amikor a hús és a zöldbab már puha, akkor a fedőt levesszük róla, zsírjára sütjük, majd rákanalazzuk a mártást, és pár perc alatt összefőzzük az ízeket.
Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »