Zöldbabos pulykaragu recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykahús
- 15-20 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 tubus natúr sajtkrém
- só
- őrölt bors
- olaj
- apróra vágott petrezselyemzöld vagy zöldfűszer keverék
Elkészítése:
A pulykahúst (én felső comb filét vettem) csíkokra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd olajra téve megdinszteljük. Ha a hagyma már aranysárga, akkor rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor már van egy jó kérge, tehát bezáródtak a hús rostjai, akkor megszórjuk ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
A zöldbabot hozzátesszük, majd lefedjük és puhára pároljuk.
Míg fő, addig a tubusos sajtkrémet egy tálba nyomjuk, hozzátesszük a tejfölt, egy-két kanál vizet és kikavarjuk. Amikor a hús és a zöldbab már puha, akkor a fedőt levesszük róla, zsírjára sütjük, majd rákanalazzuk a mártást, és pár perc alatt összefőzzük az ízeket.
Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.