Zöldbabos pulykaragu recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykahús
- 15-20 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 tubus natúr sajtkrém
- só
- őrölt bors
- olaj
- apróra vágott petrezselyemzöld vagy zöldfűszer keverék
Elkészítése:
A pulykahúst (én felső comb filét vettem) csíkokra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd olajra téve megdinszteljük. Ha a hagyma már aranysárga, akkor rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor már van egy jó kérge, tehát bezáródtak a hús rostjai, akkor megszórjuk ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
A zöldbabot hozzátesszük, majd lefedjük és puhára pároljuk.
Míg fő, addig a tubusos sajtkrémet egy tálba nyomjuk, hozzátesszük a tejfölt, egy-két kanál vizet és kikavarjuk. Amikor a hús és a zöldbab már puha, akkor a fedőt levesszük róla, zsírjára sütjük, majd rákanalazzuk a mártást, és pár perc alatt összefőzzük az ízeket.
Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »