Zöldbabos pulykaragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykahús
  • 15-20 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 tubus natúr sajtkrém
  • őrölt bors
  • olaj
  • apróra vágott petrezselyemzöld vagy zöldfűszer keverék

Elkészítése:

A pulykahúst (én felső comb filét vettem) csíkokra vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk, majd olajra téve megdinszteljük. Ha a hagyma már aranysárga, akkor rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor már van egy jó kérge, tehát bezáródtak a hús rostjai, akkor megszórjuk ízlés szerint sóval és őrölt borssal.

A zöldbabot hozzátesszük, majd lefedjük és puhára pároljuk.

Míg fő, addig a tubusos sajtkrémet egy tálba nyomjuk, hozzátesszük a tejfölt, egy-két kanál vizet és kikavarjuk. Amikor a hús és a zöldbab már puha, akkor a fedőt levesszük róla, zsírjára sütjük, majd rákanalazzuk a mártást, és pár perc alatt összefőzzük az ízeket.

Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zöldfűszer keverékkel.