Zöldbabos csirkepaprikás – tésztával recept

Hozzávalók:
- 1 db kb 1 kg-os konyhakész csirke
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj , pirospaprika
- só, bors
- 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika
- 50 dkg zöldbab
- 1 kis pohár tejföl
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott paradicsomot, paprikát, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, lefedve kicsit előfőzzük.
Közben a babot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a húshoz keverjük. Együtt főzzük addig, amíg puhák nem lesznek.
A tejfölt a liszttel, kevés vízzel simára keverjük, majd behabarjuk vele a pörköltet. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.
Én tésztával tálaltam, de más körettel is kitűnő főétel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »