Zöldbabos csirkepaprikás – tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 db kb 1 kg-os konyhakész csirke
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj , pirospaprika
- só, bors
- 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika
- 50 dkg zöldbab
- 1 kis pohár tejföl
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott paradicsomot, paprikát, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, lefedve kicsit előfőzzük.
Közben a babot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a húshoz keverjük. Együtt főzzük addig, amíg puhák nem lesznek.
A tejfölt a liszttel, kevés vízzel simára keverjük, majd behabarjuk vele a pörköltet. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.
Én tésztával tálaltam, de más körettel is kitűnő főétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

