Zöldbabos csirkepaprikás – tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 db kb 1 kg-os konyhakész csirke
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj , pirospaprika
- só, bors
- 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika
- 50 dkg zöldbab
- 1 kis pohár tejföl
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, a felkockázott paradicsomot, paprikát, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, lefedve kicsit előfőzzük.
Közben a babot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a húshoz keverjük. Együtt főzzük addig, amíg puhák nem lesznek.
A tejfölt a liszttel, kevés vízzel simára keverjük, majd behabarjuk vele a pörköltet. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.
Én tésztával tálaltam, de más körettel is kitűnő főétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

