Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves recept

Tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
    • 4 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 kis zellergumó
    • 3-4 rózsa karfiol
    • 1 kápia paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 szem egész feketebors
    • 3 gomba

    Elkészítése:

    A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk.

    Amikor a víz felforrt, leszedjük a habját egy szűrőkanállal, és beleszórjuk a borsot. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a gombát egészben, a répákat hosszában kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk, a magházát eltávolítjuk, a paradicsomot kettévágva adjuk hozzá.

    Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

    Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzünk ki cérnametéltet hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá