Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis zellergumó
- 3-4 rózsa karfiol
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 10 szem egész feketebors
- 3 gomba
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk.
Amikor a víz felforrt, leszedjük a habját egy szűrőkanállal, és beleszórjuk a borsot. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a gombát egészben, a répákat hosszában kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk, a magházát eltávolítjuk, a paradicsomot kettévágva adjuk hozzá.
Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzünk ki cérnametéltet hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »