Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis zellergumó
- 3-4 rózsa karfiol
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 10 szem egész feketebors
- 3 gomba
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk.
Amikor a víz felforrt, leszedjük a habját egy szűrőkanállal, és beleszórjuk a borsot. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a gombát egészben, a répákat hosszában kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk, a magházát eltávolítjuk, a paradicsomot kettévágva adjuk hozzá.
Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzünk ki cérnametéltet hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »