Tyúkhúsleves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis zellergumó
- 3-4 rózsa karfiol
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 10 szem egész feketebors
- 3 gomba
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk.
Amikor a víz felforrt, leszedjük a habját egy szűrőkanállal, és beleszórjuk a borsot. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a gombát egészben, a répákat hosszában kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk, a magházát eltávolítjuk, a paradicsomot kettévágva adjuk hozzá.
Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzünk ki cérnametéltet hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

