Tyúkhúsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis zellergumó
  • 3-4 rózsa karfiol
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész feketebors
  • 3 gomba

Elkészítése:

A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk.

Amikor a víz felforrt, leszedjük a habját egy szűrőkanállal, és beleszórjuk a borsot. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a gombát egészben, a répákat hosszában kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk, a magházát eltávolítjuk, a paradicsomot kettévágva adjuk hozzá.

Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzünk ki cérnametéltet hozzá.