Tűzdelt pulykacomb pecsenye recept
Hozzávalók:
- 2 pulyka felső comb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- 1 ek olvadt sertészsír, vagy olaj
- őrölt bors
Elkészítése:
A comb bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. A bőrt és a csontot levesbe, vagy alaplébe tudjuk felhasználni.
A húst vagy a természetes bontási lehetőségek (hártyák) mentén vágjuk darabokra, vagy felszeleteljük. A fokhagymát gerezdjeire bontjuk, a gerezdeket hosszában átvágjuk. A szalonnát fokhagyma méretű vékony csíkokra vágjuk.
A pulykahús darabokat megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnával: vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk beléjük, és beledugdossuk őket. Megszórjuk körben sóval, szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olvasztott zsírban, vagy olajban egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap magasabb falú tepsi aljára sorakoztatjuk, és fólia alatt, majd a legvégén a fóliát levéve kisütjük.
A sütési idő, a sütőtől függően kb. 35-45 perc.
A fűszeres pecsenyezsírról ne felejtkezünk meg! Reggelire, vagy vacsorára friss puha kenyérrel felséges!
Tipp:
Én ugyan nem vagyok híve a kész fűszerkeverékeknek, de ez esetben tökéletes volt a végeredmény. Drága Anyósom készítette a maga egyszerű, de bevált módszerével az újkígyósi búcsú változatos, bőséges menüsorába uzsonnaként.
A tűzdelt pulykacomb pecsenye kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 19 g