Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tűzdelt pulykacomb pecsenye recept

Tűzdelt pulykacomb pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 pulyka felső comb
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • szárnyas fűszerkeverék
    • 1 ek olvadt sertészsír, vagy olaj
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A comb bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. A bőrt és a csontot levesbe, vagy alaplébe tudjuk felhasználni.

    A húst vagy a természetes bontási lehetőségek (hártyák) mentén vágjuk darabokra, vagy felszeleteljük. A fokhagymát gerezdjeire bontjuk, a gerezdeket hosszában átvágjuk. A szalonnát fokhagyma méretű vékony csíkokra vágjuk.

    A pulykahús darabokat megtűzdeljük a fokhagymával és a szalonnával: vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk beléjük, és beledugdossuk őket. Megszórjuk körben sóval, szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olvasztott zsírban, vagy olajban egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

    Másnap magasabb falú tepsi aljára sorakoztatjuk, és fólia alatt, majd a legvégén a fóliát levéve kisütjük.

    A sütési idő, a sütőtől függően kb. 35-45 perc.

    A fűszeres pecsenyezsírról ne felejtkezünk meg! Reggelire, vagy vacsorára friss puha kenyérrel felséges!

    Tipp:

    Én ugyan nem vagyok híve a kész fűszerkeverékeknek, de ez esetben tökéletes volt a végeredmény. Drága Anyósom készítette a maga egyszerű, de bevált módszerével az újkígyósi búcsú változatos, bőséges menüsorába uzsonnaként.

    A tűzdelt pulykacomb pecsenye kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 259 kcal
    Fehérje: 19 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá