Túróval töltött csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 6 csirke felső comb
- grill fűszerkeverék
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 ek vaj vagy kacsa zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- ételízesítő
- metélőhagyma (vagy más, ízlés szerinti zöldfűszer)
Egyéb:
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, bedörzsöljük grill fűszerkeverékkel és a bőrüket fellazítjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk és belerakjuk a combokat.
A túrót kikeverjük a töltelék további hozzávalóival és megtöltjük a combokat.
Előmelegített sütőben, fólia alatt sütjük kb 1 órát, majd fólia nélkül addig sütjük tovább, míg szép, ropogósra sül. Nagyon finom fokhagymás tejföllel.
Bármilyen köret jól illik hozzá, én most a combokkal együtt sütöttem meg pár szem, hasábra vágott burgonyát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

