Triplasajtos cukkinis csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemellfilé
- 2 db sonkás háromszög sajt
- 1 csomag mozzarella gomolya
- 2 ek reszelt trappista sajt
- 3 nagy szelet gépsonka
- 1 kis salátacukkini fele
- 1 mk szárított kapor
- 3-4 bazsalikomlevél
- 3-4 szál petrezselyem
- 4-5 koktél paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek tönkölybúza liszt
- grill fűszersó
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet kinyitjuk, majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük.
Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk (1 ek), majd 10-15 percig pihentetjük.
Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval és belekeverjük a kaprot.
A csirkemellet lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb. 4 perc).
Egy kerámiatálat kiolajazunk, rárakjuk az elősütött húsokat. A háromszög sajtot elosztjuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit és ráhajtjuk a sonka szeletet.
A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt trappista sajtot és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad.
Tálaláskor bazsalikom levéllel, petrezselyemmel, paradicsommal díszítjük és rizzsel kínáljuk.
Tipp:
A zöldfűszer variálható, de én a cukkinivel a kaprot kedvelem. Hagyma, fokhagyma is tehető rá. Bármilyen sajtot kombinálhatunk. Grill fűszersó helyett használhatunk más fűszerkeveréket.