Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Triplasajtos cukkinis csirkemell recept

Triplasajtos cukkinis csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet csirkemellfilé
    • 2 db sonkás háromszög sajt
    • 1 csomag mozzarella gomolya
    • 2 ek reszelt trappista sajt
    • 3 nagy szelet gépsonka
    • 1 kis salátacukkini fele
    • 1 mk szárított kapor
    • 3-4 bazsalikomlevél
    • 3-4 szál petrezselyem
    • 4-5 koktél paradicsom
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 ek tönkölybúza liszt
    • grill fűszersó
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A megmosott csirkemellet kinyitjuk, majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük.

    Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk (1 ek), majd 10-15 percig pihentetjük.

    Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval és belekeverjük a kaprot.

    A csirkemellet lisztbe forgatjuk.

    Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb. 4 perc).

    Egy kerámiatálat kiolajazunk, rárakjuk az elősütött húsokat. A háromszög sajtot elosztjuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit és ráhajtjuk a sonka szeletet.

    A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt trappista sajtot és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad.

    Tálaláskor bazsalikom levéllel, petrezselyemmel, paradicsommal díszítjük és rizzsel kínáljuk.

    Tipp:

    A zöldfűszer variálható, de én a cukkinivel a kaprot kedvelem. Hagyma, fokhagyma is tehető rá. Bármilyen sajtot kombinálhatunk. Grill fűszersó helyett használhatunk más fűszerkeveréket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá