Triplasajtos cukkinis csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szelet csirkemellfilé
  • 2 db sonkás háromszög sajt
  • 1 csomag mozzarella gomolya
  • 2 ek reszelt trappista sajt
  • 3 nagy szelet gépsonka
  • 1 kis salátacukkini fele
  • 1 mk szárított kapor
  • 3-4 bazsalikomlevél
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 4-5 koktél paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  • grill fűszersó
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A megmosott csirkemellet kinyitjuk, majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük.

Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk (1 ek), majd 10-15 percig pihentetjük.

Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval és belekeverjük a kaprot.

A csirkemellet lisztbe forgatjuk.

Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb. 4 perc).

Egy kerámiatálat kiolajazunk, rárakjuk az elősütött húsokat. A háromszög sajtot elosztjuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit és ráhajtjuk a sonka szeletet.

A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt trappista sajtot és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad.

Tálaláskor bazsalikom levéllel, petrezselyemmel, paradicsommal díszítjük és rizzsel kínáljuk.

Tipp:

A zöldfűszer variálható, de én a cukkinivel a kaprot kedvelem. Hagyma, fokhagyma is tehető rá. Bármilyen sajtot kombinálhatunk. Grill fűszersó helyett használhatunk más fűszerkeveréket.