Triplán burkolt csirkecombok recept
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb (én alsót, felsőt vegyesen szoktam)
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 csipet aprított petrezselyem
- 10 szelet bacon
- 15 dkg (lm) sajt
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük.
A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.
A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal, és további 15 percet sütjük.
Forrón tálaljuk. Én rántott hagymakarikát is kínáltam mellé.
Jó étvágyat!
A triplán burkolt csirkecombok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

