Triplán burkolt csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb (én alsót, felsőt vegyesen szoktam)
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 csipet aprított petrezselyem
- 10 szelet bacon
- 15 dkg (lm) sajt
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük.
A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.
A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal, és további 15 percet sütjük.
Forrón tálaljuk. Én rántott hagymakarikát is kínáltam mellé.
Jó étvágyat!
A triplán burkolt csirkecombok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »