Triplán burkolt csirkecombok recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb (én alsót, felsőt vegyesen szoktam)
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 csipet aprított petrezselyem
- 10 szelet bacon
- 15 dkg (lm) sajt
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük.
A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.
A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal, és további 15 percet sütjük.
Forrón tálaljuk. Én rántott hagymakarikát is kínáltam mellé.
Jó étvágyat!
A triplán burkolt csirkecombok kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 193 kcal
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.