Triplán burkolt csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb (én alsót, felsőt vegyesen szoktam)
  • 4 ek (lm) tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 csipet aprított petrezselyem
  • 10 szelet bacon
  • 15 dkg (lm) sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítése:

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, és alaposan elkeverjük.

A megmosott csirkecombokat némi zsiradék társaságában egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az előzőleg kikevert tejföllel, majd rájuk tekerjük a bacon szeleteket, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) 45 percet sütjük.

A 45 perc leteltével eltávolítjuk az alufóliát, megszórjuk a combok tetejét reszelt sajttal, és további 15 percet sütjük.

Forrón tálaljuk. Én rántott hagymakarikát is kínáltam mellé.

Jó étvágyat!