Toszkánai csirke csíkok recept
Hozzávalók:
- 5 dkg (Spaghettata Toscana) toszkán fűszerkeverék
- 2 csirkemell filé
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg szárított paradicsom olajban (285 g)
- só
Elkészítése:
A fűszeres tasakon lévő leírás szerint egy serpenyőben olajat hevítünk. Erre a célra a szárított paradicsomon lévő olajat használhatjuk, beleszórjuk a fűszert, a zúzott fokhagymát és 5 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 1 dl forró vízzel és további 5 percig kavargatjuk.
A csirke húst vékony csíkokra vágjuk és a fűszerekhez adjuk, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott cukkinit, megsózzuk és kevergetve 10 percig pirítjuk.
A szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, elkeverük a raguval, összemelegítjük és tálalhatjuk is.
Kifőtt tésztára (spagetti, makaróni, hosszú metélt) szedjük, reszelt sajtot szórunk a tetejére, de anélkül is tálalható.
Tipp:
A fűszerkeverék, amit használtam szárított volt, de friss alkatrészekből is elkészíthető az alábbiak alapján: sárgarépa, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, póréhagyma (változó arányban).