Toszkánai csirke csíkok recept
Hozzávalók:
- 5 dkg (Spaghettata Toscana) toszkán fűszerkeverék
- 2 csirkemell filé
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg szárított paradicsom olajban (285 g)
- só
Elkészítése:
A fűszeres tasakon lévő leírás szerint egy serpenyőben olajat hevítünk. Erre a célra a szárított paradicsomon lévő olajat használhatjuk, beleszórjuk a fűszert, a zúzott fokhagymát és 5 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 1 dl forró vízzel és további 5 percig kavargatjuk.
A csirke húst vékony csíkokra vágjuk és a fűszerekhez adjuk, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott cukkinit, megsózzuk és kevergetve 10 percig pirítjuk.
A szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, elkeverük a raguval, összemelegítjük és tálalhatjuk is.
Kifőtt tésztára (spagetti, makaróni, hosszú metélt) szedjük, reszelt sajtot szórunk a tetejére, de anélkül is tálalható.
Tipp:
A fűszerkeverék, amit használtam szárított volt, de friss alkatrészekből is elkészíthető az alábbiak alapján: sárgarépa, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, póréhagyma (változó arányban).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

