Toszkánai csirke csíkok recept

Hozzávalók:
- 5 dkg (Spaghettata Toscana) toszkán fűszerkeverék
- 2 csirkemell filé
- 1 cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg szárított paradicsom olajban (285 g)
- só
Elkészítése:
A fűszeres tasakon lévő leírás szerint egy serpenyőben olajat hevítünk. Erre a célra a szárított paradicsomon lévő olajat használhatjuk, beleszórjuk a fűszert, a zúzott fokhagymát és 5 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 1 dl forró vízzel és további 5 percig kavargatjuk.
A csirke húst vékony csíkokra vágjuk és a fűszerekhez adjuk, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott cukkinit, megsózzuk és kevergetve 10 percig pirítjuk.
A szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, elkeverük a raguval, összemelegítjük és tálalhatjuk is.
Kifőtt tésztára (spagetti, makaróni, hosszú metélt) szedjük, reszelt sajtot szórunk a tetejére, de anélkül is tálalható.
Tipp:
A fűszerkeverék, amit használtam szárított volt, de friss alkatrészekből is elkészíthető az alábbiak alapján: sárgarépa, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, póréhagyma (változó arányban).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »