Toszkánai csirke csíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 dkg (Spaghettata Toscana) toszkán fűszerkeverék
  • 2 csirkemell filé
  • 1 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg szárított paradicsom olajban (285 g)

Elkészítése:

A fűszeres tasakon lévő leírás szerint egy serpenyőben olajat hevítünk. Erre a célra a szárított paradicsomon lévő olajat használhatjuk, beleszórjuk a fűszert, a zúzott fokhagymát és 5 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 1 dl forró vízzel és további 5 percig kavargatjuk.

A csirke húst vékony csíkokra vágjuk és a fűszerekhez adjuk, fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk az apró kockára vágott cukkinit, megsózzuk és kevergetve 10 percig pirítjuk.

A szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, elkeverük a raguval, összemelegítjük és tálalhatjuk is.

Kifőtt tésztára (spagetti, makaróni, hosszú metélt) szedjük, reszelt sajtot szórunk a tetejére, de anélkül is tálalható.

Tipp:

A fűszerkeverék, amit használtam szárított volt, de friss alkatrészekből is elkészíthető az alábbiak alapján: sárgarépa, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, póréhagyma (változó arányban).